Written by 12:59 pm Sport Views: 13

Orgoliul regelui

Orgoliul regelui Gheorghe Hagi

Naționala de fotbal a României a pierdut și în Franța, cu 2 – 0, nimic spectaculos.

Am făcut egal acasă cu Albania și în deplasare cu Belarus. Așadar o înfrângere în Franța, venită chiar și în condițiile date, nu scuză cu nimic situația în care se află naționala. Ceea ce este mult mai important și mai îngrijorător este faptul că selecționerul României nu conștientizează că naționala este a românilor și nu doar a lui. Deunăzi, după spectaculoasa înfrângere de la Paris, micul Lucescu a făcut o declarație care ar trebuie să atingă orgoliul fiecărui român. Iar cel care s-a simțit cel mai rănit, injungheat pe la spate a fost nimeni altul decât cel mai bun jucător român din toate timpurile; regele fotbalului românesc, Gheorghe Hagi.

Regele nu a mai suportat toată tevatura din jurul naționalei și s-a simțit lezat când Răzvan Lucescu a dat de înțeles că nu are încredere în echipa națională. Și are dreptate. Să fi selecționerul României și să ai dreptul de a aduce pe cine vrei în tricoul naționalei conferă și o doză de încredere. Asta ar trebui să știe și Răzvan. Dacă iei decizii greșite, ți le asumi și răspunzi pentru ele. Dar a nu avea încredere în jucătorii pe care tu îi alegi asta denotă lipsa de respect și neseriozitate; denotă faptul că nu ești pregătit să conduci naționala. Reacția regelui a fost normală. S-a simțit și el lezat deoarece a fost cel care a făcut atâta istorie în tricoul galben cu  numărul 10. Doar el putea să facă așa ceva. Lui îi permitea istoria.

Un jucător care joacă la FC Barcelona și Real Madrid are dreptul să critice, chiar și naționala, pe care el a făcut-o mare. Și avea dreptate. Dacă nu ai incredere în națională înseamnă că nu ai încredere în jucătorii pe care i-ai adus. Atâta timp cât tu nu ai încredere în proprii jucători, de ce ar avea aceștia în tine? „Mă oboseşte mereu să se tot spună că nu se poate, că românul nu e bun de nimic”,  spunea Gică Hagi într-o emisiune televizată. S-a simțit lezat și a spus că nu se consideră din lumea a treia.

Cum ai putea să te consideri așa când ești cel mai bun jucător al României din toate timpurile și ai jucat la cele mai mari echipe ale Europei. Pe lângă acest lucru își permite să-ți critice munca și realizările un om care trăiește datorită numelui tatălui său. Își permite să coboare de pe piedestal un om care a muncit mult pentru a ajunge și a face ceeea ce a făcut. Razvane, îl acuzi pe omul care a fost artizanul unor victorii de poveste împotriva unor adversari cu nume: Columbia, Italia, Argentina.

Pe lângă asta îl acuzi de neperformantă pe omul a cărui naționala era pe locul 3 în lume.  Numele regelui nu poate fi atins. El nu se simte în lumea a treia pentru că el a jucat fotbal, cu inima, cu sufletul, cu inteligență și cu mândria de a fi român și de a purta tricoul galben. El nu s-a lamentat că adversarul a câștigat din offside, că arbitrul nu a semnalizat nu știu ce fault. El a făcut ce știa mai bine. A jucat fotbal. De asta s-a simțit rănit. De aceea Gică a reacționat. S-a simțit injungheat pe la spate de un om mic Lucescu cel mic.

Visited 13 times, 1 visit(s) today

Last modified: iulie 25, 2023

Close