Written by 12:56 pm Sport Views: 3

Naționala U21: Să creșteți mari!

Naționala U21

Gata! S-a terminat. Naționala mare a pierdut și în Franța și șansele de calificare sunt din ce în ce mai mici. Asta ne e valoarea momentan și nu are rost să ne plângem de neputință. Este vorba de valoare. Am și un motiv de bucurie însă: tineretul, sau cum se numește mai nou naționala U21. Acești copii minunați au o șansă importantă de a ajunge la un nou turneu final după foarte mulți ani. România a mai participat o singură dată la turneul final al Campionatului European de tineret, în 1998 când țara noastră a găzduit la București întrecerea continentală.

Deși puștii lui Săndoi au pierdut în Anglia cu 2-1, rezultatul ne dă speranțe că echipa noastră are șansa și puterea de a se califica la turneul final al campionatului European din 2011. Ei trebuie să facă uitate eșecurile pe bandă rulantă ale naționalei pline de vedete, condusă de Chivu. Ei trebuie să aducă bucurie în sufletele microbiștilor din România și să dea o palmă presei sportive, care a acordat o atenție scăzută meciului de care ar putea să depindă și soarta naționalei mare într-o anumită măsură.

Băieții trebuie să demonstreze că merită să poarte cu prisosință tricoul galben și că nu vor face România de rușine. Atât băieții, cât și Emil Săndoi trebuie să creadă din adâncul inimii că pot să treacă de Anglia și acest lucru se va întâmpla. De ce nu ar fi Lung jr viitorul Stelea, Găman viitorul Gică Popescu, Bicfalvi viitorul Dorinel Munteanu, Liviu Ganea noul Răducioiu și Andrei Ionescu cât mai aproape de Hagi. Anglia nu este o echipă invincibilă.

Băieții trebuie să zburde pe teren cu grația unei gazele, să fie puternici precum un gladiator, incisivi precum un leu în junglă și rapizi ca leopardul pentru a învinge Anglia lui Stuart Pearce. Dar acest lucru este posibil. Acești copii trebuie să crească, să se maturizeze; iar acesta ar fi cel mai bun moment. Trebuie să demonstreze că pot fi oricând o soluție pentru naționala mare. Poate nu dau la fel de bine pe ecran precum Mutu, Marica, Rădoi, Chivu sau Tamaș, dar trebuie să demonstreze că pot să-i înlocuiască în orice moment și că au puterea de a califica naționala U21 la european.

Fiți răi, puternici, deștepți, rapizi și aduceți mândrie României. E momentul SĂ CREȘTEȚI MARI!!!

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Last modified: iulie 25, 2023

Close