Written by 2:03 pm Sport Views: 6

Cupa României: Dinamo – Universitatea Craiova

cupa romaniei

Meciul din sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, dinte Dinamo și Universitatea Craiova, era un meci de care pe care pentru ambele echipe. Atât bucureștenii, cât și oltenii, aflați în clasamentul Ligii I destul de departe de locurile de cupe europene, își puneau speranțele în acest meci.

De ce? „Meciul acesta poate salva sezonul” spunea Victor Pițurcă. Și nu doar că-l salvă ci și îndeplinea unul din visele actualului manager al Universității Craiova, acela de a câștiga un trofeu, încă din primul an din care a preluat echipa.

Dar n-a fost să fie. Meciul dintre Dinamo și Universitatea Craiova era o înfruntare între tinerii dornici de performanță și succes și niște băieți obișnuiți cu succesele, dar care la oră meciului se aflau într-o situație dificilă. Ambele tabere visau la câștigarea Cupei României, un obiectiv devenit necesitate după startul de sezon ratat.

Oltenii au fost mai dornici în prima repriză și au crezut mai cu tărie în visul pe care îl aveau. Iar golul lui Dina i-a făcut să viseze cu ochii deschiși. Cătălin Munteanu i-a readus cu picioarele pe pământ, iar visele deveneau din ce în ce mai încețoșate. Iar după eliminarea lui Dilevski au căpătat nuanțe tot mai puternice de gri întunecat. Dar Liviu Ganea a ținut să readucă albul imaculat în imaginația viselor alb-albaștrilor. Însă niciuna dintre tabere nu a reușit să se impună în timpul regulamentar. Și cum moartea subită era ultima soluție în caz de pace, s-a trecut la penalty-uri.

Craiovenii au jucat la Loteria Viselor, dar nu a fost la fel de norocoși ca mai experimentații lor adversari. Șansa nu a fost de partea lor. S-au prăbușit, iar viziunile lor devin din ce în ce mai încețoșate, iar acel „vis american” numit Europa League are acum nuanțe ale mocirlei din Liga lui Mitică. Drumul e presărat cu „negri cavaleri ai fluierului”, cu năroi și cu 25000 de oameni în tribune. Li se va împlini visul oltenilor sau la anul vor juca din nou la loterie? Timpul va răspunde la toate!!!

Visited 6 times, 1 visit(s) today

Last modified: iulie 25, 2023

Close