Written by 1:09 pm Tehnologie Views: 7

Ce sunt si cum puteti folosi transpaletii electrici

transpaletii electrici

Orice magazin, companie de transportat sau depozitat marfa, etc., are nevoie de o flota de transpaleti. Acestia sunt folositi pentru ridicarea si transportarea marfurilor paletizate, facand treaba mult mai usoara pentru angajati.

Unii utilizatori ai transpaletilor sunt interesati de viteza, capacitatea de incarcare si manevrabilitatea unui transpalet. Altii sunt interesati de simplitate si costuri mici. In functie de nevoile si dorintele tale, exista un transpalet care sa le indeplineasca.

In acest articol o sa afli cum functioneaza transpaletii, ce tipuri de transpaleti electrici gasesti pe piata si cateva avantaje oferite de aceste tehnologii. Speram ca informatiile prezentate sa va fie de un real folos in alegerea celor mai buni transpaleti de pe piata.

Cum functioneaza transpaletii electrici?

Muncitorul plaseaza furcile acestuia sub palet, iar cu ajutorul unei pompe hidraulice ridica marfa paletizata. Apoi, acesta muta marfa. Transpaletii, comparativ cu stivuitoarele, nu ridica paletii la inaltimi mari. Insa sunt pe piata modele de transpaleti specific facuti pentru rafturile inalte la care se ajunge greu.

Cel mai de baza model de transpalet este transpaletul manual. In medie, acest transpaletii manuali au o capacitate intre 500 si 2000 kg. Sunt de obicei folositi in depozite si magazii mici, deoarece sunt usor de manevrat si nu presupun costuri mari.

Acest tip de transpaleti are costuri reduse, atat la achizitie cat si la mentenanta. In plus, sunt relativ usor de folosit si nu necesita training. Dar asta nu inseamna ca e mai avantajos. Acesti transpaleti se folosesc in depozite si magazine mici, deoarece nu sunt capabili sa gestioneze marfurile din depozitele mari.

Tipuri de transpaleti electrici

  • Transpalet semi-electric

Dupa cum numele sugereaza, doar o parte din acest tip de transpalet e actionata electric. In functie de modelul ales, acesta fie are ridicarea electrica si mutarea manuala sau, invers, mutarea electrica si ridicarea manuala.

Transpaletul semi-electric este ca o combinatie intre transpaletii manuali si transpaletii electrici. Comparativ cu transpaletul manual, munca operatorului devine mai usoara. De asemenea, productivitatea si eficienta cresc, iar operatorul poate transporta marfuri mai grele pe distante mai mari. Acesta are si costuri de intretinere mai mari.

Insa, comparativ cu transpaletul electric, transpaletul semi-electric are costuri mai mici. Bineinteles, specificatiile celor doua modele difera. Dupa cum le spune si numele, cei electrici ofera mai multa libertate persoanelor care sunt responsabile cu depozitarea produselor sau transportarea acestora.

  • Transpalet electric fara platforma pentru sofer (operator pedestru)

Dotat cu baterie, acest tip de transpalet electric este superior celor manuale. Atat ridicatul cat si mutatul marfurilor paletizate sunt actionate electric. Similar cu transpaletul manual, operatorul va merge odata cu transpaletul, fie in spatele acestuia sau intr-o parte.

Acestea au o capacitate de ridicare cuprinsa intre 2000 si 2700 de kg, fiind perfecte pentru marfurile grele. Desi are o capacitate mare, este destul de mic incat sa poate fi manevrat in spatiile mai mici.

  • Transpalet electric cu platforma pentru sofer

Acest transpalet este similar cu cel fara platforma, astfel incat ambele sunt alimentate de catre o baterie incarcabila. De asemenea, controalele si modul de utilizare sunt similare. In schimb, acest tip de transpalet are o platforma pentru operator. E mai mare si mai greu, fiind potrivit pentru marfurile paletizate grele si distantele lungi.

Insa, cu cat e mai mare, cu atat de mai greu de manevrat. Astfel, nu o sa vezi un transpalet cu platforma pentru operator in magazine mici.

  • Transpaletul electric cu catarg

Acest transpalet este diferit fata de celelalte tipuri. Transpaletii mentionati mai sus pot doar sa ridice marfa la o inaltime mica si sa o mute. In schimb, un transpalet cu catarg iti permite sa ridici marfa pana la cativa metri.

Se poate folosi in majoritatea depozitelor si magazinelor, deoarece exista modele cu capacitati diferite. Insa, deoarece poate fi greu de manevrat in spatii mici, acestea sunt des folosite in depozitele mari cu rafturi inalte. De asemenea, se poate folosi la incarcarea si descarcarea paletilor in camioane.

Acest lucru se poate realiza si cu ajutorul transpaletilor manuali sau a celorlalte tipuri de transpaleti electrici. Insa, fata de transpaletul electric cu catarg, acestea au nevoie de o rampa.

Cautarea unui transpalet electric potrivit pentru magazinul sau depozitul tau nu trebuie sa fie dificila. Foloseste-te de informatiile din articol si ia cea mai corecta decizie in functie de tiparul afacerii tale. Nu te bucura doar de preturile mici, ci analizeaza produsul din mai multe puncte de vedere, in principal aspectele tehnice. Aveti nevoie de transpaleti electrici eficienti care sa va ajute pe o perioada cat mai lunga!

Visited 7 times, 1 visit(s) today

Last modified: iulie 25, 2023

Close