Written by 2:04 pm Sport • One Comment Views: 4

Una manita: Barcelona – Real Madrid

Barcelona - Real Madrid

„Să vedem daca Barcelona ne dă şi noua 8 goluri”, spunea flegmatic Cristiano Ronaldo înaintea El Clasico. Barcelona nu a mai dat 8, dar i-a dat Realului 5 goluri, o lecţie de fotbal la toate capitolele şi, poate cel mai important, o „manita” peste obraz îngâmfaţilor Mou si CR7.

Andres Iniesta a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, imediat dupa meci şi titra: „No tengo palabras! Espectacular! Gracias a todos!”. Acest lucru arată şi unul dintre secretele ascensiunii Barcelonei. Modestia! Modestie pe care a arătat-o şi faimosul, ultragigantul, minunatul, hiperadulatul Ronaldo in joc. Nu a realizat nimic. De fapt, a realizat ceva. L-a impins grosolan şi fara lipsă de respect pe antrenorul Barcei, iritat fiind de „spectaculosul” său joc. Nici nu ştiu de ce scriu despre el. Aceste rânduri merită dedicate adevăraţilor eroi de aseară. Echipa care a făcut legea a fost, fara doar şi poate, FC Barcelona care a administrat o palmă,şi in sens figurativ dar şi de goluri, faimosului, ultraadulatului, îngâmfatului, specialului Mourinho.

The Special One a fost aseară pe banca Barcelonei si nu a Realului. Guardiola i-a administrat „O mâna pentru istoria fotbalului” cum scria presa din Spania, specialului Mourinho. Barcelona a fost euforică, magnifică, magică, prea puternică, inteligentă şi o barcă prea mare pentru Real Madrid. A fost o dominare totală a catalanilor, un meci de box în care a dat cu pumnul un singur sportiv.

A fost o simfonie in MesSI major, cu Xavi ca dirijor si Villa ca solist de prima mână. Deşi toata lumea se aştepta ca Mourinho să fie cel cu surprizele, de data aceasta Pep Guardiola a fost cel care a adus cadouri. A aliniat o formula ultraofensiva lăsând-ul pe Mou fără reacţie şi administrându-i cel mai mare eşec din cariera sa:  5-0. Camp Nou a fost aseară o clepsidră, care s-a inclinat doar intr-o parte făcând ca jucătorii Barcei să alerge spre terenul Madridului cu aceeaşi siguranţă şi nepăsare precum nisipul din interiorul clepsidrei, lăsând în urma un vid singuratic şi tăcut. 

A fost cea mai mare umilinţă a Realului din ultimii ani, iar Sergio Ramos nu a suportat-o. În finalul partidei a tras cu sete în tibia lui Messi, i-a dat un pumn lui Puyol şi l-a prins de gât pe Xavi. Lipsă de respect, frustrare, iritare, neputinţă şi impotenţă sunt cele mai potrivite cuvinte pentru a descrie reacţia lui Sergio Ramos. Pe alocuri este de înţeles această reacţie a jucătorilor madrileni. Mourinho i-a dopat cu exces de încredere, iar la primul şoc pe care l-au suferit şi-au dat în petec.

FC Barcelona a demonstrat aseară, dacă mai era nevoie, că „tiki taka” este mai bună decat „tic tac” şi a confirmat cele spuse de Stoichkov: ” Messi este Dumnezeul fotbalului, Ronaldo este doar un jucător foarte bun”. FC Barcelona este specială, unică, magică, spectaculoasă, demonică, surprinzătoare, într-un cuvînt este Play Station

Visited 4 times, 1 visit(s) today

Last modified: iulie 25, 2023

Close